Transport Online - Cao-akkoord voor op Schiphol gestationeerde easyJet piloten

Cao-akkoord voor op Schiphol gestationeerde easyJet piloten

Cao-akkoord voor op Schiphol gestationeerde easyJet piloten
26-08-2019 13:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

SCHIPHOL - easyJet, de op een na grootste luchtvaartmaatschappij op Schiphol, heeft een cao-akkoord bereikt met de op Schiphol gestationeerde piloten van easyJet. In een recente stemming heeft een overgrote meerderheid van piloten het onderhandelingsakkoord tussen vakbond VNV en easyJet bekrachtigd. Het akkoord geldt voor de komende twee jaar en vervangt de huidige cao.

Op Schiphol werken in totaal meer dan 300 werknemers (piloten en cabinepersoneel) voor easyJet die in dienst zijn op basis van Nederlandse contracten. In elk land waar easyJet een basis heeft werkt personeel op lokale contracten met specifieke arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid naar gelang het nationale stelsel. Ook werkt easyJet samen met lokale vakbonden, zoals VNV.

William Vet, easyJet country manager Nederland, zegt in een reactie: “Ik ben ontzettend blij dat we met onze piloten een goede cao hebben afgesloten voor de komende twee jaar. De basis van easyJet op Schiphol is een succes en onze passagiers vinden het prettig om met ons te reizen. Ons team van piloten en cabinepersoneel zorgen dagelijks dat onze passagiers gebruik kunnen maken van een vriendelijke en professionele operatie. Ik zie er naar uit om dit succes de komende jaren door te zetten.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions