Clicky

 
Transport Online - ProRail rondt werkzaamheden spoor het Gooi af

ProRail rondt werkzaamheden spoor het Gooi af

ProRail rondt werkzaamheden spoor het Gooi af
25-08-2019 10:11 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Spoorbeheerder ProRail rondt zondag grootschalige werkzaamheden af in de regio het Gooi. De ingrepen zorgen er onder meer voor dat treinen tussen Naarden-Bussum en Weesp voortaan 130 km kunnen rijden in plaats van 80.

Drie weken lang is ProRail bezig geweest in de regio. Zo werden sporen, seinen, wissels en bovenleidingen verwijderd of vervangen, bij Naarden-Bussum en bij Weesp. Bij het Naardermeer werd een onderdoorgang gemaakt voor wandelaars en fietsers, voor dieren zijn faunapassages onder het spoor gebouwd. Bij Diemen werden nieuwe geluidsschermen aangelegd. Dat station kreeg ook een nieuwe perronvloer. Het monumentale station Naarden-Bussum wordt volledig gerestaureerd.

Door de werkzaamheden moesten reizigers rond Naarden-Bussum, Hilversum en later ook Weesp omreizen of een vervangende NS-bus nemen. Er was geen of zeer beperkt treinverkeer tussen Weesp en Amsterdam Centraal. Volgens een woordvoerder van ProRail zijn de klussen volgens planning verlopen, waardoor vanaf maandagochtend vroeg de normale dienstregeling weer van kracht is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats