Clicky

 
Transport Online - Financieel directeur afvalverwerker AEB per direct weg

Financieel directeur afvalverwerker AEB per direct weg

Financieel directeur afvalverwerker AEB per direct weg
24-08-2019 19:25 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De financieel directeur van het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam is per direct opgestapt. Dat bevestigde een woordvoerder van AEB zaterdag na berichtgeving door AT5.

AEB kampt met technische mankementen en miljoenentekorten. Verbrandingsovens liggen om veiligheidsredenen stil en het bedrijf kan de afvalstromen niet meer aan. AEB is een verzelfstandigd bedrijf, maar alle aandelen zijn in handen van de gemeente Amsterdam. Die onderzoekt de mogelijkheid om het AEB of delen ervan te verkopen. Een andere optie om de problemen voor de langere termijn op te lossen is een ingrijpende herstructurering van het bedrijf.

"De partijen zijn in goed overleg uit elkaar gegaan en hebben afgesproken er verder niet over uit te weiden", aldus de zegsman.

Eind juli werd bekend dat drie van de vier leden van de raad van commissarissen van AEB opstapten.

Eerder deze week maakte de gemeente bekend dat zij op 15 juli aangifte heeft gedaan wegens lekken van stukken uit een geheime raadsvoordracht naar De Telegraaf. De krant publiceerde naar aanleiding van die stukken dat Amsterdam tientallen miljoenen euro's zou uittrekken om te voorkomen dat AEB de deuren zou moeten sluiten.

Foto's

  • J.Roeland
    Renewi

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden