Transport Online - Man dood na melding mogelijk zedendelict Assen

Man dood na melding mogelijk zedendelict Assen

Man dood na melding mogelijk zedendelict Assen
24-08-2019 14:50 | Binnenland | auteur ANP

ASSEN - [update 17:51 uur] Een man is zaterdagmiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in woonwijk Peelo. Vijf omwonenden zijn opgepakt. Volgens de politie waren de vijf op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict.

De politie kreeg tegen 13.00 uur een melding over een man op het veldje die onzedelijke handelingen zou uitvoeren met een kind. Agenten gingen daarop af, maar inmiddels bleken ook vijf mannen uit de omgeving ernaartoe te zijn gerend. Er ontstond volgens de politie een schermutseling. Toen agenten aankwamen, zagen die het slachtoffer op de grond liggen met de vijf mannen op zich.

De politie heeft de vijf aangehouden. De politie onderzoekt nu wat er precies tussen de vijf en het slachtoffer is voorgevallen en bekijkt de melding van het mogelijke zedendelict. Er is al met veel mensen in de wijk Peelo gesproken, maar de politie zoekt nog meer getuigen.

Burgemeester Marco Out van Assen heeft zich zaterdagmiddag laten bijpraten door de politie. Ook is hij in de wijk om buurtbewoners te spreken, zegt een gemeentewoordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,901
Diesel1,531

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen