Clicky


Piloten British Airways gaan staken

Piloten British Airways gaan staken
23-08-2019 18:57 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - Piloten van British Airways gaan volgende maand staken. Dat heeft de Britse pilotenvakbond Balpa aangekondigd. Het zou de eerste pilotenstaking bij de luchtvaartmaatschappij zijn in veertig jaar. De piloten eisen een loonsverhoging en nieuwe afspraken over winstdeling en uitbetaling in aandelen. British Airways noemt de staking "onacceptabel".

Eind vorige maand besloot een Britse rechter dat de piloten mochten gaan staken. British Airways had om een verbod gevraagd omdat een staking tijdens de drukke zomerperiode veel reizigers zou duperen.

British Airways, dat onderdeel is van de beursgenoteerde luchtvaartgroep IAG, zegt de piloten 11,5 procent meer loon te hebben geboden over drie jaar. Dat aanbod noemt het bedrijf "zeer fair".

De piloten willen gaan staken op 9, 10 en 27 september. British Airways heeft aangegeven te kijken of het mogelijk is om op die dagen nog vliegtuigen van andere partijen in te zetten, zoals van zusterbedrijven Iberia, Vueling en Aer Lingus. Desondanks denkt de luchtvaartmaatschappij dat veel reizigers op de stakingsdagen niet kunnen vliegen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions