Transport Online - Zelfstandigenaftrek wordt afgebouwd

Zelfstandigenaftrek wordt afgebouwd

Zelfstandigenaftrek wordt afgebouwd
23-08-2019 18:53 | Algemeen | auteur ANP | Redactie Transport Online

DEN HAAG - De zelfstandigenaftrek wordt vanaf volgend jaar verminderd. Dit voordeel voor zzp'ers, en dus ook eigen rijders, gaat de komende tien jaar terug van 7.280 euro naar 5.000 euro. Dat melden kringen rond het kabinet na berichtgeving van het FD. De aanpak van de zelfstandigenaftrek was ook al in het regeerakkoord afgesproken.

Het kabinet wil de regeling aanpakken om de fiscale verschillen tussen zzp'ers en werknemers in vaste dienst kleiner te maken. Met de aftrek hoeven zelfstandigen over de eerste 7280 euro die ze verdienen geen belasting te betalen. Daarvan kunnen ze dan pensioen opbouwen en verzekeringen betalen, was het idee, maar vakbonden zien het als een vorm van staatssteun voor zelfstandigen.

Het geld dat vrijkomt door de verlaging van de zelfstandigenaftrek wordt gebruikt om de lastenverlichting voor burgers te betalen. Het kabinet wil daar 3 euro miljard voor uittrekken. Dit wordt verder betaald door de verlaging van het hoogste tarief van de vennootschapsbelasting een jaar uit te stellen. In 2021 gaat deze winstbelasting wel omlaag, maar minder dan gepland.

Een ander deel van de lastenverlichting wordt betaald door het laten oplopen van de staatsschuld.

Ook gaat het kabinet extra investeren in de woningbouw. Het gaat om een incidentele investering van een bedrag rond de 2 miljard euro, melden ingewijden na berichtgeving door De Telegraaf. De plannen van het kabinet worden op Prinsjesdag gepresenteerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions