Parfumketen Douglas sluit tientallen winkels

Parfumketen Douglas sluit tientallen winkels
23-08-2019 13:35 | Financieel | auteur ANP

DÜSSELDORF - De van oorsprong Duitse parfumerieketen Douglas wil zeventig van zijn 2400 filialen in Europa sluiten. Het gaat daarbij vooral om winkels buiten Duitsland, liet het bedrijf weten na berichtgeving van zakenblad Manager Magazin.

De beslissing volgt op onderzoek naar het presteren van alle Douglas-vestigingen. Daaruit zou zijn gebleken dat voor de zeventig bewuste vestigingen op de lange termijn geen perspectief op groei meer bestaat. De filialen worden voor het einde van volgend jaar opgedoekt via samenvoegingen, het niet verlengen van aflopende huurcontracten of het afstoten van winkels.

Het geld dat daarmee vrijkomt, steekt Douglas in de modernisering en opening van zogeheten flagshipstores in grote steden. Daarnaast richt het bedrijf zijn vizier meer op groeimarkten in Oost-Europa. Douglas zegt er alles aan te doen om zoveel mogelijk medewerkers elders binnen het bedrijf werk te bieden.

Douglas heeft in Nederland meer dan negentig vestigingen. Of ook in ons land winkels moeten sluiten, kon een woordvoerster nog niet zeggen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden