Transport Online - 18 miljoen euro nettowinst voor Royal A-ware in 2018

18 miljoen euro nettowinst voor Royal A-ware in 2018

18 miljoen euro nettowinst voor Royal A-ware in 2018
23-08-2019 13:39 | Financieel | auteur Redactie

ALMERE - Familiebedrijf Royal A-ware heeft in 2018 een netto resultaat van 18 miljoen euro gerealiseerd. Met een omzet van 1,4 miljard euro en een resultaat voor belasting van 25 miljoen euro heeft het zuivelbedrijf een vergelijkbaar resultaat geboekt als in 2017. Royal A-ware heeft in 2018 opnieuw fors geïnvesteerd, namelijk 91 miljoen euro.

Royal A-ware heeft in 2018 wederom een stabiel resultaat gerealiseerd. In 2018 is een netto omzet van ruim 1,4 miljard euro geboekt. Ten opzichte van 2017 is dat een groei van circa zeven procent. Het resultaat voor belasting is met vijf procent gestegen naar 25 miljoen euro. CEO Jan Anker: “Ik ben content met dit prima en stabiel resultaat en ik wil onze medewerkers dan ook bedanken voor hun inzet en onze melkveehouders, klanten en leveranciers voor het in ons gestelde vertrouwen.”

Royal A-ware blijft investeren in de toekomst

In lijn met voorgaande jaren heeft Royal A-ware ook in 2018 fors geïnvesteerd (91 miljoen). De investeringen hebben vooral betrekking op de uitbreiding van de kaasmakerij in Heerenveen, het uitbreiden en moderniseren van verpakkings- en rijpingscapaciteit als ook op de bouw van de nieuwe mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen. Tevens is het wagenpark van AB Texel, dochteronderneming van Royal A-ware, flink uitgebreid. In 2019 zal het lange termijn investeringsprogramma gecontinueerd worden om daarmee de positie van Royal A-ware nog verder te versterken.

Vooruitblik

In verband met de volatiliteit op de zuivel- en kaasmarkt worden voor 2019 geen verwachtingen uitgesproken. Eind dit jaar wordt de mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen in gebruik genomen. Inmiddels is ook gestart met de voorbereidingen van de bouw van een kaasmakerij in Ierland, in samenwerking met zuivelcoöperatie Glanbia Ireland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,658
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions