Transport Online - Douane vindt meerdere partijen drugs op Maasvlakte

Douane vindt meerdere partijen drugs op Maasvlakte

Douane vindt meerdere partijen drugs op Maasvlakte
23-08-2019 13:25 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - Tijdens een controle op de Maasvlakte heeft de Douane dinsdag 20 augustus een partij cocaïne aangetroffen. Iets later, in de nacht van dinsdag op woensdag, was het weer raak, de Douane vond toen nog een container met drugs. De drugs uit beide containers zijn inmiddels vernietigd.

Twee containers

De container van dinsdagavond was geladen met suiker. Daartussen vond de Douane zo’n 1650 kilo cocaïne. Deze container was bestemd voor het buitenland. In de tweede container, geladen met vaten bananenpulp, trof de Douane iets meer dan 1300 kilo cocaïne aan, plus een aantal lege tassen. Deze container was bestemd voor een bedrijf in Oosterhout. Dat bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. Beide containers waren afkomstig uit Costa Rica.

Bedrijfspand

Het onderzoek naar de herkomst van de drugs leidde de politie naar een bedrijfspand in de Waalhaven. De politie heeft daar donderdagnacht een inval gedaan en zes verdachten aangehouden. Zij worden maandag 26 augustus voorgeleid.

Harc-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak in onderzoek.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions