Transport Online - 1500 varkens komen om bij stalbrand Streefkerk [+foto's]

1500 varkens komen om bij stalbrand Streefkerk

1500 varkens komen om bij stalbrand Streefkerk [+foto's]
22-08-2019 19:00 | Binnenland | auteur ANP

STREEFKERK - [update 20:15 uur] Bijna 1500 varkens zijn donderdag om het leven gekomen als gevolg van een zeer grote stalbrand in Streefkerk (Zuid-Holland). Slechts vijftien varkens konden worden gered uit de vuurzee, meldt de brandweer. Rond 19.30 uur werd het sein brand meester gegeven en begon het nablussen.

Locoburgemeester Arco Bikker van de gemeente Molenlanden is langs geweest en heeft zijn medeleven aan de betrokkenen getoond. De bewoners krijgen hulp bij het afhandelen van de schade.

Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de brand aan de Middenpolderweg. Die veroorzaakte veel zwarte rook die in de wijde omgeving te zien was. De brandweer zal donderdagavond nog druk bezig zijn op de locatie, onder meer met het afvoeren van de kadavers.

Aanvullende bouwvoorschriften

Donderdagochtend zijn duizenden kippen omgekomen bij een brand in een schuur in Nijkerk. Vorig jaar kwamen bij brand 122.000 dieren om, meldde Wakker Dier begin dit jaar. Deze dierenorganisatie becijferde toen ook dat de afgelopen tien jaar 1,5 miljoen dieren zijn gestorven door brand. In 2017 waren er 47 stalbranden, in 2016 49 en in 2015 ruim dertig.

De agrarische sector, brandweer, verzekeraars en Rijksoverheid kwamen al eerder met plannen om het aantal stalbranden flink terug te dringen. Zo zijn er onder meer aanvullende bouwvoorschriften gekomen, die de kans op kortsluiting moeten voorkomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions