Transport Online - Man veroordeeld voor handel in gestolen champagne

 


Man veroordeeld voor handel in gestolen champagne

Man veroordeeld voor handel in gestolen champagne
22-08-2019 17:03 | Binnenland | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank legt een man een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur op voor de koop en verkoop van ruim 100 gestolen flessen champagne eind 2018.  Daarnaast moet hij ruim 7 duizend euro aan de Staat terugbetalen.

De strafbare feiten vonden plaats tussen november 2018 en december 2018. De man had bij de aankoop van de champagne moeten vermoeden dat de herkomst van de flessen niet pluis was. Zo had hij al eerder twijfels over de betrouwbaarheid van zijn leverancier. Daarom zette de man hun samenwerking stop. Toch ging de man daarna weer met de leverancier in zee en vertrouwde hij hem op zijn woord zonder uit te zoeken of de herkomst van de champagne wel legaal was.

Impact

De man heeft geen strafblad en de strafzaak heeft een enorme impact gehad op hem en zijn gezin. Na zijn aanhouding zat de man een paar dagen vast, wat hem erg zwaar is gevallen. De rechtbank vindt een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf - zoals de officier van justitie heeft geëist - daarom niet passend. Wel vindt de rechtbank een voorwaardelijke taakstraf met een proeftijd van 2 jaar als stok achter de deur nodig, zodat de man voortaan beter let op de legale herkomst van de producten die hij verhandelt.

Terugbetalen aan Staat

Tot slot moet de man de ruim 7 duizend euro die hij heeft verdiend aan de handel in de gestolen champagne en andere wijnen terugbetalen aan de Staat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,592
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden