Clicky

 
Transport Online - Internetsupermarkt Picnic haalt uit naar vakbond FNV

Internetsupermarkt Picnic haalt uit naar vakbond FNV

Internetsupermarkt Picnic haalt uit naar vakbond FNV
22-08-2019 11:26 | Algemeen | auteur ANP

DUIVENDRECHT - [update 13:45 uur] Internetsupermarkt Picnic ergert zich aan de vele verwijten van vakbond FNV over het bedrijf. De bond ging donderdag opnieuw met een aantal ontevreden krachten naar het hoofdkantoor van Picnic in Duivendrecht.

"De vorige keren dat de FNV langskwam werkte Picnic hier iedere keer aan mee, om er helaas elke keer achter te komen dat de vakbond niet uit is op een gesprek, maar alleen een show opvoert en dit illustreert met verdraaide of verzonnen feiten", zegt medeoprichter Michiel Muller. "Picnic werkt daarom vandaag niet mee aan het toneelstukje. Temeer daar Picnic helemaal geen derde partij nodig heeft om met haar medewerkers te praten."

Omdat de hoeveelheid "onwaarheden en insinuaties die de FNV verspreidt" volgens hem inmiddels aanzienlijk is, somt Muller in een verklaring de "echte feiten" op. Hij weerspreekt onder meer berichten over een vermeende angstcultuur, onveilige werkomstandigheden en zzp-constructies.

De afgelopen maanden heeft FNV een aantal keer actie gevoerd tegen Picnic, onder meer omdat de bond vindt dat Picnic onder de supermarkt-cao moet vallen. Over deze kwestie is een rechtszaak aangespannen die binnenkort dient.

FNV herhaalt in een verklaring dat Picnic zich opstelt als "schijnwerkgever". Van de drieduizend medewerkers is 90 procent uitzendkracht. De bond wil dat minstens 80 procent van de medewerkers een vast contract krijgt. "Als dat niet snel gebeurt, sluiten we nieuwe en hardere acties niet uit", zegt campagneleider Marianne Jekkers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden