Clicky

 
Transport Online - Drie Volvo FM LNG-trekkers voor Brauer Grondverzet en Transport

Drie Volvo FM LNG-trekkers voor Brauer Grondverzet en Transport

Drie Volvo FM LNG-trekkers voor Brauer Grondverzet en Transport
22-08-2019 09:42 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BELFELD - Brauer Grondverzet en Transport uit Belfeld voegt drie Volvo FM 460 LNG 4x2-trekkers toe aan de vloot. De reductie van CO2-uitstoot is de belangrijkste reden om te investeren in LNG-trucks. De levering komt tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Nebim.

“Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn al jaren speerpunten voor ons”, vertelt mede-eigenaar Michel Sabella. “We kijken continu hoe we het transport schoner kunnen maken en de aanschaf van Volvo LNG-trucks is daarbij een logische stap. Deze trucks stoten tot 23 procent minder CO2 uit dan vergelijkbare dieseltrucks. De resterende CO2-uitstoot compenseren we overigens ook. We hebben ons namelijk aangesloten bij een collectief dat investeert in de aanplant van bomen. In feite zijn dit dus CO2-neutrale trucks.”

Maut-voordeel

Brauer Grondverzet en Transport is vooral actief in Limburg en Duitsland. Sabella: “We merken dat steeds meer opdrachtgevers duurzaamheid belangrijk vinden en daar bij aanbestedingen eisen aan stellen. Deze drie LNG-trucks zetten we specifiek in voor een opdrachtgever die milieubewust ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, voor transport van grondstoffen van Duitsland naar Nederland. Daarbij is het mooi meegenomen dat we in Duitsland tot en met 2020 geen Maut hoeven te betalen voor deze trucks.”

Globetrotter-cabine

Bij de configuratie van de trucks zijn ook andere opties toegepast om de CO2-uitstoot verder te verlagen. Zo zijn de trucks voorzien van Globetrotter-cabine. Sabella: “Dat doen we om twee redenen. Enerzijds heeft de chauffeur zo meer comfort en anderzijds verminderen we daarmee de luchtweerstand van de kipperoplegger. Daardoor besparen we brandstof en stoten we nog minder CO2 uit. We hebben ook gekozen voor gewichtsbesparende opties, zoals aluminium velgen en aluminium luchtketels. Ook de kipperopleggers zijn van aluminium. Daardoor kunnen we het laadvermogen optimaliseren, ook in combinatie met de aslastindicator. Simpel gezegd: wij kunnen in negen ritten vervoeren waar een ander tien ritten voor moet rijden.”

Gunstig Total Cost of Ownership

De keus viel op Volvo LNG-trucks vanwege het gunstige Total Cost of Ownership. “Wij kijken verder dan alleen de aanschafkosten”, vertelt Sabella. “Bij een TCO-berekening nemen we de complete levensduur onder de loep, waarbij we ook zaken als onderhoudskosten en de restwaarde meenemen. Daar kwam Volvo Trucks als beste uit.”

Samenwerking met Nebim

Brauer Grondverzet en Transport heeft voor deze drie Volvo LNG-trucks een onderhoudscontract afgesloten bij Nebim. Een van de doorrijstraten bij Nebim Venlo is speciaal uitgerust om veilig aan LNG-trucks te kunnen werken. Het wagenpark van Brauer Grondverzet en Transport bestaat nu uit elf trucks, waarvan zes Volvo-trucks. “We werken al jaren samen met Nebim en dat gaat uitstekend. Er is echt sprake van een wederzijdse samenwerking. In het verleden hebben we diverse bestratings- en asfalteringswerkzaamheden voor Nebim uitgevoerd en wij doen het groenonderhoud op de locatie Venlo.”

Brauer Grondverzet en Transport is onderdeel van Brauer Groep. “Wij zijn total supplier voor de buitenruimte”, zegt Sabella. “Wij kunnen de gehele buitenruimte inrichten en onderhouden: van grondverzet in de bouwsector en GWW, transport van losgestorte goederen, riolerings- en bestratingswerk tot de aanleg en onderhoud van groenvoorziening. Wij werken vooral voor aannemers, (semi-) overheden en projectontwikkelaars.”

Foto's

 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE
 • Bontrans
  Bontrans
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions