Trump noemt verklaring Deense leider ongepast en niet leuk

Trump noemt verklaring Deense leider ongepast en niet leuk
21-08-2019 20:28 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump vindt de verklaring van de Deense premier dat een verkoop van Groenland absurd zou zijn "ongepast en niet leuk".

Trump annuleerde dinsdag zijn aanstaande bezoek in september aan Denemarken nadat de premier van het land, Mette Frederiksen, zijn idee van de Verenigde Staten om Groenland te kopen, "absurd" had genoemd.

Trump bevestigde zondag aan verslaggevers dat hij onlangs de mogelijkheid had besproken om 's werelds grootste eiland te kopen, hoewel hij zei dat een dergelijke stap geen onmiddellijke prioriteit had. Economisch adviseur Larry Kudlow van het Witte Huis had gezegd dat Groenland een strategische plaats is en veel waardevolle mineralen heeft. Het eiland met circa 58.000 inwoners heeft een autonome status binnen het koninkrijk Denemarken.

Het kopen van Groenland was slechts een idee, zei Trump woensdag, eraan toevoegend dat respect moet worden getoond aan de Verenigde Staten.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden