Transport Online - Bellende vrachtwagenchauffeur heeft maling aan vrachtwagenverbod Vlotbrug 't Zand

Bellende vrachtwagenchauffeur heeft maling aan vrachtwagenverbod Vlotbrug 't Zand

Bellende vrachtwagenchauffeur heeft maling aan vrachtwagenverbod Vlotbrug 't Zand
21-08-2019 19:50 | Overtredingen | auteur Redactie

'T ZAND - Een vrachtwagenchauffeur negeerde maandag tot drie keer toe het vrachtwagenverbod dat geldt op de Vlotbrug in het dorpje 't Zand, meldt de politie. De Vlotbrug is verboden voor vrachtwagens en het maximaal toegestane gewicht op de brug bedraagt negen ton.

Getuigen belden de politie toen zij hadden gezien dat de vrachtwagenchauffeur al twee keer over de brug was gereden met zijn vrachtwagen terwijl dat niet toegestaan is. Ook was de chauffeur al door weggebruikers gewezen op dit verbod.

Terwijl de politie het verhaal van de getuigen stond aan te horen kwam de vrachtwagen weer aanrijden en ging, in het zich van de agent, voor de derde keer over de brug heen met daarbij ook nog eens zijn smartphone in de hand tijdens het rijden.

Hierop is de chauffeur staande gehouden en zijn zijn gegevens genoteerd. Daarnaast is zijn werkgever op de hoogte gesteld van het gedrag van de chauffeur.

Tijdens zijn actie is de brug beschadigd geraakt en dit is gemeld bij de Provincie die verder onderzoek zal doen naar de schade.

Tegen de chauffeur worden, in overleg met de Officier van Justitie, meerdere processen-verbaal opgemaakt voor het drie keer over de brug rijden terwijl de vrachtwagen bijna 300 procent zwaarder was dan de toegestande negen ton, het negeren van de geslotenverklaring en het niet handsfree gebruik van de smartphone.

De schade aan de brug zal worden verhaald op de chauffeur en/of zijn werkgever.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions