Clicky

 
Transport Online - Doorzoekingen na verdenking van illegale afvalexport naar Afrika en Azië

Doorzoekingen na verdenking van illegale afvalexport naar Afrika en Azië

Doorzoekingen na verdenking van illegale afvalexport naar Afrika en Azië
21-08-2019 16:42 | Transport | auteur Redactie

VENLO - Dinsdag 20 augustus zijn twee woningen doorzocht en zijn gegevens gevorderd bij een bedrijf in Venlo. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek waarin een man wordt verdacht van het illegaal exporteren van ongeveer 12 miljoen kilo afval, waaronder PVC, naar landen in Afrika en Azië. Daarnaast is de verdenking dat het verdiende geld is witgewassen. Het onderzoek is verricht door de Inlichtingen en Opsporingsdienst (IOD) van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) onder leiding van het Functioneel Parket van het OM.

Geen vergunning

Tijdens de doorzoeking is onder meer de bedrijfsadministratie in beslag genomen. Verder is beslag gelegd op enkele tienduizenden euro’s en verschillende waardevolle goederen zoals dure horloges. De zaak is aan het rollen gebracht na een melding bij de ILT. De verdachte bleek nog nooit een vergunning te hebben aangevraagd voor de export van afval.

Vergunning bij export noodzakelijk

Bij illegale export van afval is er geen zicht op de juiste verwerking. Dit kan schadelijk zijn voor mens en milieu en is daarom strafbaar. Voor het exporteren van afval moet een vergunning (kennisgeving) worden aangevraagd bij de ILT. Op die manier is er duidelijkheid over de bestemming van het afval, is het ontvangende land hiervan op de hoogte en kan het op een goede manier worden verwerkt. PVC kan bijvoorbeeld niet ongecontroleerd verbrand worden omdat er giftige gassen vrijkomen. Mede daarom is de export van bepaald afval naar specifieke landen (vooral niet-OESO landen) verboden.

Foto's

  • J.Roeland
    Renewi

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden