Clicky

 
Transport Online - Ierse Ryanair-piloten mogen niet staken

Ierse Ryanair-piloten mogen niet staken

Ierse Ryanair-piloten mogen niet staken
21-08-2019 13:46 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG/DPA

DUBLIN - Ierse piloten van Ryanair mogen niet staken. Een Ierse rechtbank verbood de 48 uursstaking op donderdag en vrijdag. De Ierse pilotenvakbond heeft volgens de rechter niet aan bepaalde eisen voldaan om een staking af te kondigen, zoals het afronden van een bemiddelingstraject. De eisen komen voort uit een overeenkomst die Ryanair en de pilotenbond vorig jaar sloten.

Ook in Groot-Brittannië willen piloten staken en ook daar probeert Ryanair dat via de rechter te voorkomen. De Britse rechter doet later woensdag uitspraak. Als de staking wel mag doorgaan, levert dat Ryanair aanzienlijke schade op. Komend weekend is een extra druk weekend voor vliegreizen omdat veel Britten maandag een vrije dag hebben.

In Portugal ging een vijfdaagse staking van cabinepersoneel woensdag wel van start. Daar moesten de stakers op last van de Portugese overheid echter zorg dragen voor een minimumdienstregeling. Slechts een klein aantal vluchten wordt daardoor getroffen door de acties.

Ryanair ligt de laatste tijd weer volop onder vuur van vakbonden die zeggen dat de luchtvaartmaatschappij onderhandelingen bewust frustreert. Ook zou de prijsvechter zich in sommige landen niet aan eerder gemaakte afspraken houden.

De Britse piloten willen ook in september nog drie dagen gaan staken. Cabinepersoneel in Spanje doet dat op tien dagen die maand.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden