Clicky

 
Transport Online - Ook België verbiedt pulsvisserij

Ook België verbiedt pulsvisserij

Ook België verbiedt pulsvisserij
21-08-2019 13:26 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Na Frankrijk verbiedt ook België de pulsvisserij. Belgische vissers hebben geen schepen die met deze techniek vissen, terwijl Nederlandse kotters de techniek wel gebruiken in de Belgische wateren.

"De Nederlanders hebben wel 80 vaartuigen die uitgerust zijn met de techniek", aldus de Vlaams minister Koen Van den Heuvel. "Waar die schepen passeren, is de zee leeggevist."

Bij pulsvisserij worden vissen met stroomstootjes opgeschrikt en in het net gedreven. Ondanks Nederlands verzet heeft de Europese Unie besloten deze techniek vanaf 1 juli 2021 te verbieden. Het staat lidstaten echter vrij dit verbod eerder in te voeren.

"Het visbestand krijgt niet meer genoeg tijd om te herstellen", motiveert Van den Heuvel het besluit. "Er zit veel minder tong in onze wateren dan vroeger."

Belgische kustvissers reageren positief op het verbod. Hun Nederlandse collega’s zien het Europese verbod als rampzalig. Zij hebben flink geïnvesteerd in de techniek en wijzen erop dat ze daardoor minder brandstof verbruiken en de zeebodem minder schade toebrengen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,064

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden