Clicky

 
Transport Online - 'Johnson wil toch Brit als nieuwe baas IMF'

'Johnson wil toch Brit als nieuwe baas IMF'

'Johnson wil toch Brit als nieuwe baas IMF'
21-08-2019 09:53 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - De Britse premier Boris Johnson wil toch liever een Brit als nieuwe baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat Johnson gaat proberen de Amerikaanse president Donald Trump en andere wereldleiders te bewegen een kandidatuur van voormalig Brits minister van Financiën George Osborne te steunen.

De toppositie bij het IMF is al min of meer vergeven aan de Bulgaarse Kristalina Georgieva. Zij versloeg in een spannende Europese strijd om de functie begin deze maand de Nederlander Jeroen Dijsselbloem. Johnson was toen pas kort premier en de Britten hadden bij de verkiezing geen kandidaat naar voren geschoven.

Er bestaat een herenakkoord dat Europa het IMF-hoofd mag aanwijzen. Maar de aanstelling van Georgieva moet nog bij het IMF in Washington worden behandeld. Er kunnen officieel nog andere kandidaten worden aangemeld. Bovendien is Georgieva (66) volgens de IMF-regels eigenlijk iets te oud voor de baan.

Johnson zou daarom nog kansen zien voor Osborne, die van 2010 tot 2016 de Britse schatkist bewaakte. Op de G7-top in Frankrijk komend weekend zou hij andere leiders voor zijn plan kunnen winnen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats