Transport Online - KLM snapt 'ramkoers' van bonden niet

KLM snapt 'ramkoers' van bonden niet

KLM snapt 'ramkoers' van bonden niet
21-08-2019 09:02 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - KLM snapt niets van de opstelling van de vakbonden, die volgens de maatschappij liever aansturen op acties in plaats van het voeren van overleg over een "verbeterd cao-voorstel". Volgens KLM werd juist op verzoek van de bonden een gesprek buiten de cao-tafel om gepland, zodat de vakbeweging daarna kon bepalen of en hoe zij het cao-overleg wil vervolgen. Maar dat informele gesprek werd volgens KLM uiteindelijk door de bonden alsnog afgezegd.

De bonden stelden KLM eerder een deadline om met een verbeterd voorstel te komen. Medewerkers van de maatschappij eisen behalve een loonsverhoging ook meer personeel in vaste dienst en minder zware roosters. KLM had de bonden daarop aangeboden om op 26 augustus over een verbeterd cao-voorstel op loon en looptijd te bespreken.

"Keer op keer gaat bij het bedrijf dezelfde langspeelplaat op met slechts een uitnodiging voor informeel overleg zonder dat er wordt voldaan aan het vereiste substantieel verbeterde loonbod", hekelt de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) de houding van KLM. De bond benadrukt dat KLM "ontelbare oproepen" van de bonden heeft genegeerd om met een "concreet en substantieel verbeterd structureel loonbod" te komen dat recht doet aan de inzet van het personeel in de afgelopen jaren.

De vakbonden zeiden eerder al zich op vervolgstappen te beraden als een tegemoetkoming van KLM uitblijft. Of er acties komen en hoe deze er dan eventueel uit komen te zien, is nog niet duidelijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions