Transport Online - Amsterdam onderzoekt verkoop afvalverwerker AEB

Amsterdam onderzoekt verkoop afvalverwerker AEB

Amsterdam onderzoekt verkoop afvalverwerker AEB
20-08-2019 23:57 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam onderzoekt de mogelijkheid om het noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB) of delen daarvan te verkopen. Een andere optie om de problemen voor de langere termijn op te lossen is een ingrijpende herstructurering van het bedrijf.

Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad. Voor verkoop van het hele bedrijf of van bedrijfsonderdelen zouden zowel private als publieke partijen in aanmerking komen.

Bij het zoeken naar oplossingen voor de problemen bij AEB houdt de gemeente zowel de lijn van herstructurering als van verkoop open. "Voorop staat dat ook in de toekomst de publieke dienstverlening gegarandeerd is, maar dat hoeft niet met AEB in de huidige vorm te zijn", aldus het college.

Technische mankementen

AEB kampt met technische mankementen en miljoenentekorten. Verbrandingsovens liggen om veiligheidsredenen stil en het bedrijf kan de afvalstromen niet meer aan. AEB is een verzelfstandigd bedrijf, maar alle aandelen zijn in handen van de gemeente Amsterdam.

Dinsdag maakte de gemeente Amsterdam ook bekend dat het op 15 juli juli aangifte heeft gedaan wegens lekken van geheime stukken uit een geheime raadsvoordracht naar De Telegraaf. De krant publiceerde naar aanleiding van die stukken dat Amsterdam tientallen miljoenen euro's zou uittrekken om te voorkomen dat AEB de deuren zou moeten sluiten. Het politieonderzoek naar het lekken vindt momenteel nog plaats.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions