Transport Online - Migranten springen bij Italië van reddingsschip Open Arms

Migranten springen bij Italië van reddingsschip Open Arms

Migranten springen bij Italië van reddingsschip Open Arms
20-08-2019 13:59 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LAMPEDUSA - Zo'n tien migranten zijn dinsdag van het schip Open Arms dat voor de kust van Zuid-Italië ligt, overboord gesprongen. Ze probeerden naar de wal te zwemmen nu de Spaanse hulporganisatie die het schip exploiteert er niet uitkomt met de Italiaanse regering over wat er moet gebeuren met de migranten.

De Open Arms dobbert al negentien dagen op zee met bijna honderd migranten aan boord en wacht net buiten de haven van Lampedusa. De kapitein heeft gevraagd om de voornamelijk Afrikaanse migranten aan wal te mogen brengen, ondanks een Italiaans verbod aan land te komen.

"Negen mensen hebben zichzelf in het water gegooid ... De situatie is uit de hand gelopen", twitterde de Open Arms, nadat ze eerder een video hadden gepost van een andere migrant die in het water was gesprongen. Die werd tegengehouden door een boot van de Italiaanse kustwacht.

De eerste man die in zee sprong, een Syriër, werd gered door de Italiaanse autoriteiten, die voor hem zorgen, zei een woordvoerster van Open Arms. De Italiaanse kustwacht kwam ook te hulp bij degenen die later sprongen, zagen verslaggevers van Reuters.

Op beelden was te zien dat een paar mensen op een kleine rubberboot naar de Open Arms werden gebracht, maar het was niet duidelijk of zij tot de geredde migranten behoorden.

Italië heeft een harde lijn gekozen voor het binnenlaten van migranten. Minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, zegt dat door hulporganisaties gerunde hulpschepen "taxi's" zijn geworden voor mensensmokkelaars.

Salvini suggereerde dinsdag dat de organisatie de problemen aan boord overdrijft. Van acht migranten die maandagavond aan wal werden gebracht voor dringende medische hulp, hadden er slechts twee gezondheidsproblemen, zei hij.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions