Transport Online - Hoger beroep 'obermishandelaars' uitgesteld

Hoger beroep 'obermishandelaars' uitgesteld

Hoger beroep 'obermishandelaars' uitgesteld
20-08-2019 11:53 | Buitenland | auteur ANP

PRAAG - Het hoger beroep van de twee Nederlandse mannen die verdacht worden van het mishandelen van een ober in Praag, is uitgesteld. Het hof wil een nieuwe, derde deskundige horen over de verwondingen van de ober. Dat werd dinsdag tijdens de behandeling van het hoger beroep besloten.

De nieuwe zitting staat gepland op 1 oktober. De derde deskundige moet een oordeel vellen over de verwondingen van de ober die vorig jaar door twee Nederlandse broers is toegetakeld. Mogelijk zijn de verwondingen aan het hoofd van de ober veroorzaakt door klappen en schoppen van de broers, mogelijk doordat hij al viel voordat hij werd gemolesteerd.

De twee artsen die daar al hun mening over hadden gegeven, werden het dinsdag opnieuw niet met elkaar eens. De CT-scan zou duidelijkheid moeten verschaffen, de nieuwe deskundige moet daar zijn licht over laten schijnen.

Arash N. (32) en Armin N. (29) werden in april veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk vijf en zes jaar voor het toebrengen van zwaar letsel bij de ober en voor ordeverstoring. De rechtbank besliste ook dat ze de komende tien jaar het land niet meer in mogen.

Zowel het Openbaar Ministerie als de broers gingen in beroep. Het OM vindt de straf veel te laag. Volgens justitie gaat het hier niet minder dan om een poging tot moord. De mannen zouden ook nooit meer Tsjechië in mogen.

De advocaat van de broers stelt dat van poging tot moord absoluut geen sprake is. "Er is geen twijfel dat ze de ober hebben gemolesteerd, maar ze hadden nooit het plan hem te doden."

Arash en Armin zeiden in april in de rechtbank veel spijt te hebben van hun daden. Dinsdag kwamen ze niet aan het woord. Ze zitten nu al ruim een jaar in de cel. Als ze veroordeeld worden, en de straf is definitief, kunnen ze deze in Nederland uitzitten.

De broers waren vorig jaar april met een groep van in totaal zeven vrienden in de Tsjechische hoofdstad om het vrijgezellenfeest van een van de mannen te vieren. Twee vrienden kregen ruzie omdat ze op het terras bier dronken dat ze zelf hadden meegenomen. Die ruzie liep uit de hand. De toegesnelde ober Miroslav Vitek werd zo zwaar afgetuigd dat hij onder meer een gebroken oogkas, een gebroken kaak en een verbrijzelde enkel opliep.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions