Transport Online - Geen Trump Hotel in Groenland, belooft Trump

Geen Trump Hotel in Groenland, belooft Trump

Geen Trump Hotel in Groenland, belooft Trump
20-08-2019 10:04 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump belooft dat hij geen gouden Trump Hotel laat neerzetten in Groenland. "Ik beloof dat ik Groenland dit niet aan zal doen", grapte hij op Twitter.

De president deelde op de berichtensite een gefotoshopte afbeelding van een kolossaal Trump Hotel tussen kleine huisjes aan de kust. Die foto circuleert al dagen op sociale media, oorspronkelijk met het bijschrift "Groenland over 10 jaar".

De aanleiding voor de grap is een bericht in de Wall Street Journal. Die krant schreef onlangs dat Trump interesse zou hebben getoond in het kopen van het eiland. De president bevestigde later dat hij dat vanuit een "strategisch" oogpunt interessant zou vinden, maar zei ook dat het voor zijn regering niet de hoogste prioriteit heeft.

Trump vergeleek de mogelijke aankoop van het eiland volgens Amerikaanse media met een "grote vastgoeddeal". De autoriteiten op Groenland hebben al laten weten dat geen sprake kan zijn van een verkoop van het eiland aan de Verenigde Staten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions