Clicky


Bundesbank waarschuwt voor recessie Duitsland

Bundesbank waarschuwt voor recessie Duitsland
19-08-2019 13:21 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

FRANKFURT - De Duitse centrale bank houdt er rekening mee dat Duitsland in het derde kwartaal in een recessie belandt. Dat gaf de Bundesbank aan in zijn maandelijkse rapportage.

De Bundesbank verwacht dat de Duitse economie na de krimp in het tweede kwartaal met 0,1 procent in het derde kwartaal opnieuw "geringe" krimp laat zien. De meest gangbare definitie van een recessie is twee opeenvolgende kwartalen met economische achteruitgang.

De afgelopen weken waren er al geregeld tegenvallende signalen over de Duitse economie. Ook waarschuwden verschillende grote Duitse bedrijven recent voor een minder hoge winst dan aanvankelijk verwacht.

Het is volgens de Bundesbank vooral aan de industrie te wijten dat de economie minder hard draait. De handelsoorlog speelt daar een grote rol bij. Of de binnenlandse vraag ook onder druk staat is nog niet duidelijk.

Recent door persbureau Bloomberg geraadpleegde economen voorzagen gemiddeld nog een kleine economische groei in het derde kwartaal van 0,2 procent, maar dat was voordat onder meer Deutsche Bank zijn winstverwachtingen naar beneden bijstelde.

Het negatievere sentiment in de grootste economie in Europa is overgeslagen op de rest van de Europese Unie, waar de Europese Centrale Bank (ECB) al voorsorteerde op stimuleringsmaatregelen. Een bijgesteld rapport over de inflatie in de eurozone was slechter dan verwacht, wat de druk op de ECB om in te grijpen alleen maar vergroot.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions