Transport Online - Carrosseriewerk van de Weijer lanceert W-Floor

Carrosseriewerk van de Weijer lanceert W-Floor

Carrosseriewerk van de Weijer lanceert W-Floor
19-08-2019 10:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BARNEVELD  - "Wij zijn altijd benieuwd naar de ervaringen in de markt. Zeker als het gaat om op maat gemaakte vrachtwagens is het van belang dat wij dit meenemen in nieuwe ontwikkelingen. Op basis hiervan en de ruime ervaring van onze vakmensen hebben wij de nieuwe W-Floor ontwikkeld", aldus Peter Stijf van Carrosseriewerk van de Weijer uit Barneveld. "Deze robuuste laadvloer is onze oplossing voor de opbouw van kraanvrachtwagens."

De achtergrond

Al jarenlang worden in Barneveld vrachtwagens voorzien van autolaadkranen. De belangrijkste eigenschappen van de opbouw zijn een torsiestijve laadvloer en een compacte opbouw. Daarnaast is het van belang dat de carrosserieën lang meegaan dus is een goede conservering belangrijk. Omdat er veel merken en modellen vrachtwagens zijn, werd de opbouw pas ontwikkeld als het voertuig in de werkplaats stond. Daaromheeft Carrosseriewerk van de Weijer nu een basissysteem ontwikkeld die al kan worden gemaakt voordat het voertuig aanwezig is.

De nieuwe W-Floor

Het in eigen huis ontwikkelde vloersysteem is een zelfdragende constructie met een verlaagde opbouwhoogte. Wanneer een nieuwe truck wordt besteld, krijgt de klant steeds vaker een technische detailtekening van de truck. "Op het moment dat deze technische gegevens beschikbaar zijn kunnen wij de laadvloer al klant specifiek gaan produceren, dit zorgt voor een kortere doorlooptijd. Daarnaast kan de laadvloer apart van het chassis worden geconserveerd en daarna worden gemonteerd, optimale behandeling van u truck en laadvloer. Een ander bijkomend voordeel van de W-Floor is dat de originele truck componenten gehandhaafd blijven omdat het vloersysteem op de truck gemonteerd wordt en niet geheel “ingepakt” dient te worden. De laadvloer is voorzien van een Ponton vloer over de volledige breedte, het resultaat is de W-Floor."

De nieuwe vloer in de praktijk

De eerste W-Floor hebben is inmiddels toegepast bij de nieuwe truck met autolaadkraan voor klant Pieterse Containers. De vloer is gemonteerd op het chassis van de Scania R450 8x2 en voorzien van een HIAB X-HIPRO 858 EP6 kraan. "Daarnaast hebben we de opbouw volledig naar wens van de klant opgebouwd. Zo zijn bijvoorbeeld de hardhouten vloerdelen te gebruiken als stophout. Ook hebben we sjorogen, rongpotten en twist locks in de vloer geïntegreerd."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions