Transport Online - Onderzoek naar verdachte koffer in Hilversum [+video]

Onderzoek naar verdachte koffer in Hilversum

Onderzoek naar verdachte koffer in Hilversum [+video]
18-08-2019 12:55 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - [update 16:45 uur] In de verdachte koffer die zondagochtend werd gevonden bij de Sint Vituskerk in Hilversum zat helemaal niets. Dat heeft onderzoek uitgewezen, meldt de politie.

Na de vondst werd de wijde omgeving afgezet, en werd mensen in de buurt gevraagd binnen te blijven. Ook werd de kerk ontruimd. Daarin zaten op dat moment circa twintig mensen, aldus de politiewoordvoerster.

De kerk dook onlangs op in een dreigement op internet, waarbij de kerk met vlammen is te zien met onder meer de woorden: "We zijn gekomen om jullie af te slachten". Het dreigement is volgens verschillende media afkomstig van de IS-groep GreenB1rds. "Het zit wel in je achterhoofd als je zo’n bericht krijgt. We nemen alle verdachte pakketjes serieus, daarom is ook hier opgeschaald en is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie er geweest om het te onderzoeken", aldus de zegsvrouw.

Pastoor Jules Dresmé van de kerk denkt niet dat de koffer iets te maken heeft met dat dreigement. In een reactie zegt hij dat hij vermoedt dat de koffer is achtergelaten door uitgaanspubliek. "Het is gewoon pure pech." Over de vermeende IS-afbeelding die eerder deze maand naar buiten kwam, zei hij dat op geen enkele manier is gebleken dat hier sprake was van een reële dreiging.

De politie maakte iets voor 11.00 uur melding van de afzetting rond de Emmastraat vanwege de vondst van een verdacht pakket. Rond 14.00 uur werd die afzetting weer opgeheven.

De politie weet nog niet wie de zwarte koffer heeft achtergelaten bij de kerk en roept mensen op zich te melden als ze dat weten. "We willen weten of dit nou een koffer is die gewoon is gedumpt, of om welke reden dan ook bewust is achtergelaten", aldus de politiewoordvoerster.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions