Transport Online - Vakantie voor regio Zuid voorbij

Vakantie voor regio Zuid voorbij

Vakantie voor regio Zuid voorbij
18-08-2019 10:18 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De zomervakantie van basisschoolkinderen in Zeeland, Limburg, vrijwel heel Noord-Brabant en het zuiden van Gelderland is afgelopen. Na zes weken vrij te zijn geweest, moet regio Zuid maandag weer de schoolbanken in.

Een week later (maandag 26 augustus) begint het schooljaar voor leerlingen in het noorden (Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland). De week daarna (maandag 2 september) openen de scholen in regio Midden, waaronder de provincies Utrecht, Zuid-Holland en delen van Gelderland, hun deuren voor het nieuwe schooljaar.

Veilig Verkeer Nederland vraagt bij het eind van de vakantie traditiegetrouw aandacht voor schooljeugd. In de ochtendspits zijn in deze periode veel meer fietsers en voetgangers onderweg. In totaal reizen er anderhalf miljoen scholieren tussen huis en school. Volgens VVN vallen er na de zomervakantie bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren als in de rest van het jaar.

De verkeersveiligheidsorganisatie vraagt de komende tijd met spandoeken, affiches, borden en folders aandacht voor haar campagne 'De scholen zijn weer begonnen'.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions