Transport Online - Ouders atleet Roelf B. snappen niks van aanhouding

Ouders atleet Roelf B. snappen niks van aanhouding

Ouders atleet Roelf B. snappen niks van aanhouding
17-08-2019 10:11 | Sport | auteur ANP

STADSKANAAL - De ouders van atleet Roelf B. begrijpen er niets van dat hun zoon in Hongarije is opgepakt voor drugshandel. Ze omschrijven hem in een interview met de Volkskrant als een zeer gedisciplineerd sporter. Het was volgens hen de eerste keer dat hij muziekfestival Sziget bezocht, in tegenstelling tot verhalen die rondgingen over dat hij er vorig jaar ook al drugs zou hebben verkocht.

Zo'n festival was eigenlijk niet echt iets voor hem, zeggen zijn ouders. "Roelf ging nooit uit", vertelt zijn vader in het interview. "Hij ging altijd om 23.00 uur naar huis, de anderen gingen dan nog door. Maar hij wilde per se 9,5 uur per nacht slapen, ook in het weekend."

De atleet trainde hard, volgens zijn vader dwangmatig, maar moest ook veel teleurstellingen verwerken. Zo liep hij vorige maand een plek op het EK atletiek mis, toen hij op de zevende plaats eindigde op het NK bij de 100 meter sprint. B. twijfelde of hij naar Boedapest zou gaan, maar besloot aan te sluiten bij zijn vrienden nadat hij de selectie voor het EK misliep, aldus zijn ouders.

2700 xtc-pillen

B.'s vader reisde na de aanhouding af naar Hongarije en kreeg een briefje van zijn zoon via zijn advocaat. Daarop stond: "Mooi dat je er bent. Het gaat verder goed met me."

De atleet werd samen met een vriend opgepakt met onder meer bijna 2700 xtc-pillen en een hoeveelheid marihuana. Ze verkochten de drugs vanuit hun tent op Sziget in Boedapest. Ook in de auto van de twee Nederlanders werd een grote hoeveelheid drugs gevonden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,901
Diesel1,531

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen