Clicky


Onderzoek: Jeffrey Epstein pleegde zelfmoord

Onderzoek: Jeffrey Epstein pleegde zelfmoord
16-08-2019 23:19 | Buitenland | auteur ANP

NEW YORK - De omstreden zakenman Jeffrey Epstein pleegde inderdaad zelfmoord. Dat blijkt uit de officiële resultaten van de lijkschouwing, bericht de krant The New York Times.

De steenrijke Epstein (66) werd bijna een week geleden levenloos gevonden in zijn cel in Manhattan. Uit onderzoek is nu gebleken dat hij zichzelf ophing. Hij lijkt daarbij beddengoed te hebben gebruikt dat hij aan een stapelbed vastmaakte.

Epstein, die veel machtige politici persoonlijk kende, zou tientallen minderjarige meisjes hebben misbruikt. Zijn dood leidde direct tot complottheorieën. President Donald Trump kreeg kritiek nadat hij een bericht op Twitter had geretweet waarin oud-president Bill Clinton verdacht werd gemaakt.

De zakenman was eind juli ook al gewond aangetroffen in zijn cel. Hij kwam toen in het kader van zelfmoordpreventie onder verscherpt toezicht te staan. Die maatregelen zijn na zes dagen weer ingetrokken.

Het was wel de bedoeling dat Epstein zijn cel zou delen met een celgenoot, maar die was voor kort voor zijn dood overgeplaatst. Ook hadden de cipiers om het half uur een kijkje moeten nemen in zijn cel, maar dat zou ook niet zijn gebeurd.