Clicky


Thijs H. bekent drie moorden

Thijs H. bekent drie moorden
16-08-2019 10:20 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - Thijs H. bekent dat hij drie moorden heeft gepleegd. Hij zou dat tijdens een psychose hebben gedaan en opdrachten hebben gekregen om te moorden. Dat zei hij vrijdag in de rechtbank in Maastricht tijdens de eerste zitting. H. gaf aan dat hij "volledig" gaat meewerken aan het onderzoek van justitie.

De 27-jarige Limburger staat terecht voor het doden van een vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag en van het doden van een vrouw en een man op de Brunssummerheide.

H. zou op zaterdag 4 mei een vrouw hebben gedood in Den Haag, waar hij kort daarvoor op kamers was gaan wonen. Een paar dagen later, op dinsdag 7 mei, zou hij op de Brunssummerheide bij Heerlen een man en een vrouw hebben omgebracht. Een paar uur na de dubbele moord op de Brunssummerheide meldde H. zich bij kliniek Vijverdal in Maastricht. Volgens een van de psychiaters had H. bloed op zijn handen en kleren en zei hij dat hij over die heide had rondgezworven.

Nog diezelfde avond ging hij er vandoor. Zijn ouders brachten hem snel terug, maar de volgende ochtend was hij weer verdwenen. De kliniek sloeg alarm, de politie verspreidde de volledige naam en een foto van H. Hij werd later die dag gearresteerd.