Transport Online - Meer vertragingen bij TUI door uitval 737 MAX

Meer vertragingen bij TUI door uitval 737 MAX

Meer vertragingen bij TUI door uitval 737 MAX
15-08-2019 19:09 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

RIJSWIJK - Luchtvaartmaatschappij TUI heeft dit jaar te maken met aanzienlijk meer lange vertragingen dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit cijfers van EUclaim, een bedrijf dat voor gedupeerde passagiers de schade verhaalt. TUI erkent dat er meer problemen zijn en wijt die voor een groot deel aan het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX.

EUclaim telde in juli en de eerste twee weken van augustus 79 vertragingen van meer dan drie uur bij TUI. Daarvan waren er 19 zelfs langer dan 24 uur. In totaal zouden al 11.850 reizigers gedupeerd zijn. Vorig jaar ging het bij TUI om 33 langdurige vertragingen waarvan drie langer dan een etmaal.

TUI wijst erop dat er onder meer vluchten vertraging opliepen door de brandstofproblemen op Schiphol en doordat ze door vogels werden geraakt. De luchtvaartmaatschappij geeft echter toe dat er dan nog steeds meer vertragingen zijn dan normaal.

Doordat het bedrijf vervangende vliegtuigen moet inhuren voor de Boeing 737 MAX is het minder flexibel als er iets misgaat. Daardoor kan dan een domino-effect ontstaan, geeft een woordvoerster van TUI aan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions