Transport Online - China ziet 'tekenen terrorisme' in Hongkong

China ziet 'tekenen terrorisme' in Hongkong

China ziet 'tekenen terrorisme' in Hongkong
15-08-2019 14:11 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - China zal indien nodig zijn macht gebruiken om de protesten in Hongkong neer te slaan, als de situatie verder verslechtert. Volgens de Chinese ambassadeur in Londen, Liu Xiaoming, zijn er "tekenen van terrorisme herkend" onder sommige demonstranten.

"Als de situatie ernstiger wordt, dan zal de centrale overheid niet op haar handen blijven zitten en toekijken", aldus Liu. "We hebben voldoende mogelijkheden en macht binnen wettelijke grenzen om de onrust neer te slaan."

Hij bekritiseerde de demonstranten en noemde hun optreden ernstig en gewelddadig, "waarin al kenmerken van terrorisme waar te nemen zijn".

Buitenlandse krachten

Liu: "De regering van China zal nooit toestaan dat enkele gewelddadige wetsovertreders Hongkong meesleuren langs een gevaarlijke weg, langs het ravijn."

Ook waarschuwde hij buitenlandse mogendheden zich niet te bemoeien met de demonstraties, die volgens hem zouden zijn aangewakkerd door buitenlandse krachten die hij niet bij name noemde.

Britse imperium

"Buitenlandse krachten moeten stoppen met inmenging in binnenlandse aangelegenheden van Hongkong", zei Liu. Westerse media beschuldigde hij van onevenwichtige berichtgeving en het door elkaar halen van goed en slecht.

Hij riep de Britse premier Boris Johnson op de kwestie in Hongkong met grote voorzichtigheid te benaderen. Sommige Britse politici zien Hongkong volgens Liu nog steeds als onderdeel van het Britse imperium.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen