Transport Online - CPB: zorgen over arbeidsproductiviteit

CPB: zorgen over arbeidsproductiviteit

CPB: zorgen over arbeidsproductiviteit
15-08-2019 14:07 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Als ondernemers hun beleid niet aanpassen aan de huidige economische groei en de krapte op de arbeidsmarkt, gaat de arbeidsproductiviteit verder achteruit. Daarvoor waarschuwt Laura van Geest, directeur van het Centraal Planbureau (CPB).

Het CPB publiceerde donderdag de economische ramingen voor het komende jaar. Volgens het planbureau remt de economische groei af en komt er een einde aan de daling van de werkloosheid.

Bedrijven lijken daar nog niet op in te spelen, en nemen nog steeds veel werknemers aan. Het gevolg is dat de productiviteit per werknemer daalt, wat volgens Van Geest een zorgelijke ontwikkeling is. Een hoge arbeidsproductiviteit is volgens het CPB onder meer belangrijk om de lonen sneller te laten stijgen.

"Ondernemers zijn pessimistischer over de toekomst, we hebben te maken met een heel krappe arbeidsmarkt, maar toch nemen ze veel mensen aan," zegt Van Geest. "Dan zie je dat de arbeidsproductiviteit heel laag wordt. Dat vind ik nog steeds een lastige puzzel."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions