Clicky


Tergooi-ziekenhuizen kampen met computerstoring

Tergooi-ziekenhuizen kampen met computerstoring
15-08-2019 14:01 | Gezondheid | auteur ANP

BLARICUM/HILVERSUM - [update 21:15 uur] De computerstoring in de Tergooiziekenhuizen in Blaricum en Hilversum is verholpen. De storing was donderdag op de spoedeisende hulp in beide vestigingen en op de afdelingen eerste hart hulp en verloskunde in Blaricum. De afdelingen moesten sluiten.

Voor negentien mensen moet een ander tijdstip voor een operatie worden vastgesteld. Verloskundigen, huisartsen en ambulancediensten werden op de hoogte gebracht en stuurden of brachten patiënten ergens anders heen.

De netwerkstoring manifesteerde zich al rond middernacht. Computers konden donderdag niet worden opgestart, waardoor er problemen ontstonden met de administratie. Vanaf vrijdag is alles weer als normaal, aldus een woordvoerster.

Janneke Brink-Daamen, lid van de raad van bestuur van de Tergooiziekenhuizen stelt dat de veiligheid van de patiënten niet in gevaar is geweest. "Wij vinden het wel heel vervelend dat onze patiënten vertraging hebben ondervonden, of dat hun operatie of afspraak is afgezegd", aldus Brink-Damen. "Patiënten worden zo snel mogelijk gebeld om een nieuwe afspraak te maken." Zij dankte omliggende ziekenhuizen voor de opvang van patiënten van de Tergooiziekenhuizen tijdens de storing.