Transport Online - Protesten Hongkong dempen groei economie

Protesten Hongkong dempen groei economie

Protesten Hongkong dempen groei economie
15-08-2019 11:49 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

HONGKONG - De aanhoudende protesten in Hongkong hebben hun weerslag op de economische groei in de financiële hub. De speciale Chinese regio heeft fors gesneden in de groeiverwachtingen van de economie voor dit jaar.

De economie komt volgens de jongste prognose vrijwel tot stilstand, met een groei van tussen de 0 en 1 procent. Eerder rekende de regering van Hongkong op een groei van tussen de 2 en 3 procent.

Het snijden in de groeiverwachting komt niet helemaal als een verrassing. In het tweede kwartaal kromp de Hongkongse economie ten opzichte van het eerste kwartaal. Gevreesd wordt voor een recessie. Die is een feit als ook in het derde kwartaal economische krimp wordt genoteerd.

De regering van Hongkong heeft om de economie te stutten een steunprogramma aangekondigd met een waarde van 19,1 miljard Hong Kong dollar, ongeveer 2,2 miljard euro. Er komen onder meer subsidies komen voor armen en bedrijven.

De demonstraties voor meer democratie en tegen de toenemende invloed van China in Hongkong duren al maanden. De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd dat China eerst een humane oplossing moet vinden voor Hongkong voordat een handelsdeal kan worden gesloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen