Transport Online - VS willen beslag leggen op Iraanse tanker Grace 1

VS willen beslag leggen op Iraanse tanker Grace 1

VS willen beslag leggen op Iraanse tanker Grace 1
15-08-2019 11:42 | Buitenland | auteur ANP/RTR

GIBRALTAR - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bij de autoriteiten in Gibraltar een verzoek ingediend om beslag te mogen leggen op de Iraanse tanker Grace 1, meldt de lokale krant Gibraltar Chronicle donderdag.

Dat gebeurt op de dag dat de Hoge Raad in Gibraltar een beslissing zou nemen over het vrijgeven van de tanker, die half juli door de Britse marine in Gibraltar aan de ketting is gelegd. Het Amerikaanse verzoek heeft ertoe geleid dat een beslissing is verdaagd, aldus de krant. Volgens de Chronicle heeft opperrechter Anthony Dudley gezegd dat zonder het verzoek van de Verenigde Staten "het schip zou zijn uitgevaren". De kapitein en drie officieren zijn volgens de krant vrijgelaten.

Volgens de Britse krant The Sun zou het schip donderdag worden vrijgegeven. Dat meldde de krant op basis van bronnen uit de directe omgeving van Fabian Picardo, de premier van Gibraltar.

Het Verenigd Koninkrijk legde beslag op de Iraanse tanker omdat het Europese sancties zou hebben geschonden door olie naar Syrië te brengen. Een beschuldiging die door Iran wordt ontkend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions