Transport Online - Schutter Philadelphia na ruim 5 uur opgepakt

Schutter Philadelphia na ruim 5 uur opgepakt

Schutter Philadelphia na ruim 5 uur opgepakt
15-08-2019 09:52 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PHILADELPHIA - Na meer dan vijf uur heeft de schutter in Philadelphia, die zes agenten verwondde, zich overgegeven aan de politie. Al vrij snel na zijn arrestatie meldden lokale media dat het om de 36-jarige Maurice Hill gaat.

Bij een inval van de narcoticabrigade in een appartementencomplex eerder op woensdag, vluchtte de man in eerste instantie weg en begon daarna op de agenten te schieten. Vier van hen verschansten zich in de woning, waarvoor een huiszoekingsbevel was uitgegeven, en zochten daar met anderen dekking.

De schutter begon daarop op agenten op straat te schieten, waarbij er zes werden geraakt. Drie van hen moesten naar het ziekenhuis, maar geen van hen is in levensgevaar. De schutter verschool zich daarna urenlang in een woning en bleef schieten op de politie.

Na een impasse van meer dan drie uur wist een gespecialiseerde eenheid van de politie de agenten die nog in het huis zaten te bevrijden. Het duurde uiteindelijk nog een paar uur eer de schutter besloot zich over te geven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions