Clicky

 
Transport Online - Mogelijk geen maaltijd aan boord van vliegtuig door acties KLM Catering Services

Mogelijk geen maaltijd aan boord van vliegtuig door acties KLM Catering Services

Mogelijk geen maaltijd aan boord van vliegtuig door acties KLM Catering Services
15-08-2019 09:39 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

ALMERE - Reizigers vanaf Schiphol krijgen donderdag mogelijk niet altijd een maaltijd aan boord van hun vlucht. Daarvoor waarschuwt vakbond FNV vanwege een stiptheidsactie van medewerkers van KLM Catering Services. Die gaan niet alleen alle regels tot de letter volgen, maar weigeren ook overwerk te verrichten.

Het personeel van de luchtvaartcateraars wees in juni een eindbod van de werkgevers met overgrote meerderheid af. Volgens FNV zijn er nog meerdere acties gepland deze maand. Het personeel wil een loonsverhoging, een betere reiskostenvergoeding en regelingen om het werk langer vol te kunnen houden.

De branchevereniging voor de contractcatering, Veneca, is verbaasd dat vakbond FNV Catering stiptheidsacties heeft aangekondigd bij de maaltijdverzorging voor luchtvaartmaatschappijen op Schiphol. De organisatie wijst erop dat er sinds het voorjaar wordt onderhandeld met FNV, CNV en de Unie. Daar volgde half juni een "passend eindbod" uit vanuit Veneca aan de bonden. "FNV heeft dit zonder inhoudelijk overleg met ons afgewezen. Dat vinden we jammer. Veneca acht de aangekondigde acties dan ook niet in het belang van cateringmedewerkers en de branche", zo laat het weten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats