Clicky

 
Transport Online - Ierse piloten vergroten kopzorgen Ryanair

Ierse piloten vergroten kopzorgen Ryanair

Ierse piloten vergroten kopzorgen Ryanair
14-08-2019 22:03 | Buitenland | auteur AFN/BLOOMBERG

DUBLIN - De Ierse piloten van budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair gaan toch staken. Gesprekken tussen de pilotenvakbond en Ryanair liepen woensdag nergens op uit. De staking van de Ierse piloten staat gepland op 22 en 23 augustus. Daarmee vergroten ze de kopzorgen van de prijsvechter, want ook de Engelse piloten plannen een staking op die dag.

De Ierse piloten wilden dat Ryanair met een redelijk tegenbod voor een loonsverhoging zou komen. Dat bleef volgens de vliegers echter uit. Ryanair noemt de loonvoorstellen van de piloten op zijn beurt "onredelijk en onuitvoerbaar". De maatschappij roept vakbond Forsa op met een nieuw, realistischer loonvoorstel te komen en terug te keren naar de onderhandelingstafel.

Behalve de piloten in Ierland en Engeland, kondigde eerder ook al het cabinepersoneel in Spanje stakingen aan. Op alle dertien bases in dat land legt het cabinepersoneel tien dagen in september het werk neer, maakten ze bekend. Het cabinepersoneel is het oneens met de sluiting van twee bases van Ryanair op de Canarische eilanden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden