Transport Online - 'Bewakers vervalsten rapporten over Jeffrey '

'Bewakers vervalsten rapporten over Jeffrey '

'Bewakers vervalsten rapporten over Jeffrey '
14-08-2019 10:00 | Buitenland | auteur ANP

NEW YORK - Bewakers hebben mogelijk rapporten vervalst waarin staat dat ze Jeffrey Epstein in zijn cel hebben gecontroleerd. Dat meldt CBS News op basis van een bron dichtbij het onderzoek naar de zelfmoord van de omstreden miljardair.

Volgens The New York Times waren de twee bewakers die toezicht moesten houden op Epstein in zijn gevangeniscel, in slaap gevallen. In plaats van elke 30 minuten de gedetineerde te controleren zoals voorgeschreven, vielen de twee beambten in slaap en hadden ze zijn toestand al ongeveer drie uur niet gecontroleerd, aldus de krant, die zich baseert op bronnen bij het onderzoek en gevangenismedewerkers.

Meerdere bronnen vertelden CBS News dat de celgenoot van Epstein in het Metropolitan Correctional Center in New York afgelopen vrijdag op borgtocht vrijkwam, waardoor Epstein de dag voor zijn dood alleen in zijn cel bleef. Een andere bron die bekend is met het onderzoek zei dat Epstein een tot twee uur voordat hij werd gevonden, dood was.

Epstein, die werd vastgehouden wegens aanklachten van seksueel misbruik van tientallen minderjarigen, werd ongeveer een week na een poging zichzelf op te hangen op 23 juli van verscherpt toezicht afgehaald.

Een vertegenwoordiger voor personeel van het detentiecentrum zei dat de werkomstandigheden al bijna twee jaar lang ontoereikend zijn. Gevangenismedewerkers klagen over overwerk met werkweken van meer dan 60 uur en verplichte overuren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions