Clicky

 
Transport Online - PostNL mag postzegel flink duurder maken

PostNL mag postzegel flink duurder maken

PostNL mag postzegel flink duurder maken
14-08-2019 09:51 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Het versturen van brieven en kaarten wordt ook volgend jaar weer duurder. PostNL krijgt de ruimte om tarieven van postproducten flink te verhogen, heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt. Maar het postbedrijf zal naar eigen zeggen kiezen voor een gematigde verhoging, zoals het de voorbije jaren ook heeft gedaan.

De post- en pakketbezorger mag volgens de wettelijke regels tarieven tot 16,4 procent verhogen, rekening houdend met de verdere daling van het aantal poststukken en de inflatie. Hoe minder post verstuurd wordt, des te hoger de tarieven mogen zijn. PostNL liet direct weten dat de prijsstijging ver onder de 16,4 procent komt te liggen. De prijsverhoging wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Vorig jaar kreeg PostNL de ruimte voor een verhoging van de prijzen met 14,2 procent, maar het postbedrijf besloot destijds postzegels nog geen 5 procent duurder te maken.

Kosten

Momenteel kost een postzegel voor het versturen van een brief of ansichtkaart binnen Nederland 0,87 euro. Een digitale postzegel of postzegelcode is 0,83 euro. Dat gaat dan om poststukken met een gewicht tot 20 gram.

Voor een het aan huis bezorgen van een pakket binnen Nederland tot 10 kilogram is een consument 6,95 euro per verzending kwijt en online gefrankeerd 6,50 euro. Wordt een pakket bezorgd op een PostNL-locatie dan kost de verzending 5,95 euro. Een pakketje dat in de brievenbus past van maximaal 2 kilogram kost 4,35 euro. Indien online gefrankeerd is dit bedrag 3,90 euro.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions