Clicky

 Afscheid van Belgische wielrenner Bjorg Lambrecht

Afscheid van Belgische wielrenner Bjorg Lambrecht
13-08-2019 16:55 | Sport | auteur ANP

KNESSELARE - In de Belgische plaats Knesselare is dinsdag in de Sint-Willibrorduskerk afscheid genomen van de vorige week overleden wielrenner Bjorg Lambrecht. Voor de plechtigheid voor de 22-jarige renner van Lotto-Soudal kwamen veel mensen naar de Belgische plaats. Buiten bij de kerk was daarom een groot scherm geplaatst waar enkele honderden mensen naar keken. Vijf ploeggenoten en oud-ploegmaat Andre Greipel droegen de kist.

"We hebben een groot wielertalent verloren", verklaarde bondsvoorzitter Tom Van Damme. "Maar vandaag gaan mijn gedachten vooral uit naar de familie en de ouders, die hun zoon verloren hebben. In België hebben we recent verschillende renners verloren. Maar bij Bjorg heeft het noodlot echt toegeslagen. Was hij een meter verder gevallen, dan waren we hier nu niet."

Het klimtalent viel vorige week maandag tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen. Hij overleed aan de gevolgen van een grote scheur in zijn lever.

Lambrecht werd vorig jaar tweede op het WK voor beloften. Hij beleefde dit seizoen zijn doorbraak met hoge klasseringen. Zo eindigde hij als zesde in de Amstel Gold Race en werd vierde in de Waalse Pijl.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats