Clicky

 
Transport Online - Vliegveld Hongkong weer in bedrijf

Vliegveld Hongkong weer in bedrijf

Vliegveld Hongkong weer in bedrijf
13-08-2019 10:00 | Buitenland | auteur ANP

HONGKONG - De luchthaven van Hongkong is vooralsnog weer in bedrijf. Voor hoe lang is onduidelijk, want opnieuw trekken betogers naar de vertrekhal, meldde de South China Morning Post. Op de borden in de vertrekhal staan weer vertrektijden en passagiers kunnen weer inchecken, maar er staan ook weer honderden betogers tussen de reizigers.

Die moeten sowieso rekening houden met vertragingen. Op de site van de luchthaven is te zien bij de vluchtinformatie dat er nog veel vluchten geschrapt of vertraagd zijn. Hongkong heeft een van de drukste luchthavens ter wereld. Dinsdag zijn als gevolg van de chaos de dag ervoor nog circa driehonderd vluchten geschrapt.

De vlucht van Cathay Pacific vanaf Schiphol, die gepland stond voor 13.00 uur, was al geannuleerd. Wel is er alweer een vliegtuig van KLM vanuit Hongkong onderweg naar Nederland en vertrekt er zoals het er nu naar uitziet om 17.00 uur een KLM-vlucht vanaf Schiphol.

Maandag sloot de luchthaven en werd al het uitgaande vliegverkeer opgeschort nadat 5000 demonstranten de luchthavengebouwen waren ingegaan.

In Hongkong wordt al weken gedemonstreerd. Aanvankelijk richtte het protest zich tegen wet die uitlevering aan de Volksrepubliek China makkelijk zou maken. Inmiddels richt zich steeds heftiger en gewelddadiger tegen de invloed van China dat als buitenland wordt gezien. Hongkong is weliswaar onderdeel van China maar heeft eigen wetgeving en bestuur.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions