Boeing 737 MAX-kwestie neemt hap uit winst TUI

Boeing 737 MAX-kwestie neemt hap uit winst TUI
13-08-2019 09:50 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

HANNOVER - Reisonderneming TUI Group heeft de voorbije maanden fors minder winst gemaakt, vooral omdat het bedrijf geen gebruik mag maken van zijn Boeing 737 MAX-vliegtuigen. Wereldwijd worden die toestellen om veiligheidsredenen aan de grond gehouden.

TUI sloot het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar af met een winst van 22 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 141 miljoen euro. De impact van het aan de grond moeten houden van de relatief nieuwe en vooral zuinige kisten raamde TUI de voorbije maanden op 144 miljoen euro.

De omzet steeg met bijna 4 procent tot ruim 4,7 miljard euro. TUI zei vooral goed te presteren met zijn hotels en resorts. Ook wist het bedrijf bij zijn touroperator-divisie de kosten laag te houden.

Het aantal boekingen voor de zomervakantie bleef begin augustus iets achter bij een jaar eerder. Daarmee presteerde het bedrijf wel beter dan in de eerste helft van zijn boekjaar. De prijzen lagen in doorsnee 1 procent hoger. De onderneming handhaafde zijn verwachtingen voor het hele boekjaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden