Transport Online - Ook drugs in auto Nederlanders Hongarije gevonden

Ook drugs in auto Nederlanders Hongarije gevonden

Ook drugs in auto Nederlanders Hongarije gevonden
13-08-2019 09:40 | Buitenland | auteur ANP

BOEDAPEST - De Hongaarse politie heeft in de auto van de twee Nederlanders die van drugshandel op het muziekfestival Sziget worden verdacht, 17 kilo drugs aangetroffen. Daaronder waren onder meer bijna 4000 xtc-pillen. De drugs hadden een straatwaarde van omgerekend ongeveer 300.000 euro.

De politie onderzocht de auto nadat ze in de bagage van de Nederlanders een sleutel van het voertuig hadden gevonden. De verdachten wilden niet zeggen waar de auto stond, maar de politie wist deze toch te traceren.

Een van de verdachten is de Nederlandse atleet Roelf B. Hij werd afgelopen week samen met een kompaan in Hongarije opgepakt met onder meer bijna 2700 xtc-pillen en een hoeveelheid marihuana. Ze verkochten de drugs vanuit hun tent op Sziget in Boedapest.

B. is een 21-jarige sprinter uit de gemeente Stadskanaal. Hij maakte deel uit van het Nederlandse estafetteteam. Technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie zegt dat er contact is met de familie van B. over zijn aanhouding. "Als het mogelijk is willen we graag kijken of we op een of andere manier kunnen helpen in deze kwestie. De toekomst moet uitwijzen of we iets kunnen doen."

B. kwam 2,5 jaar geleden in beeld als een talent op de sprintnummers. Hij mocht in de zomer van 2017 meedoen aan het EK voor landenteams in Lille. De sprinter van AV Jahn II uit Stadskanaal kreeg daarna een uitnodiging van de Atletiekunie om op Papendal te komen trainen. Hij kon echter niet doorbreken naar de nationale top. Bij gebrek aan progressie stopte hij, maar begin dit jaar keerde hij terug in het wedstrijdcircuit.

Op de NK indoor in februari in Apeldoorn eindigde hij als vierde op de 60 meter. In de halve finales liep hij met 6,73 een persoonlijk record. Op de website van AV Jahn II wordt Roelf B gefeliciteerd met deze "geweldige prestatie." Zijn laatste officiële wedstrijden liep hij eind juli bij de NK in Den Haag. Op de 100 meter eindigde hij als zevende (10,68).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions