Clicky

 
Transport Online - Nieuwe havenweg houdt vrachtverkeer uit dorpskern Rieme in North Sea Port

Nieuwe havenweg houdt vrachtverkeer uit dorpskern Rieme in North Sea Port

Nieuwe havenweg houdt vrachtverkeer uit dorpskern Rieme in North Sea Port
12-08-2019 10:46 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

GENT - North Sea Port legde een nieuwe weg aan tussen de Bombardementstraat in Rieme en het Kanaal Gent-Terneuzen. Deze weg loodst het vrachtverkeer van en naar de industriezone rond de dorpskern van Rieme.

Samen met het Hollands Complex op de R4-West houdt deze nieuwe weg het vrachtverkeer weg uit de dorpskern. De nieuwe havenweg is nu klaar.

De werken startten op 25 juni 2018 en duurden zoals gepland tot de zomer van 2019. De werken aan de havenweg op het grondgebied van Evergem zijn nu afgerond. Er moeten alleen nog enkele kleine zaken afgewerkt worden. Het verkeer dat van Rieme-Noord komt, kan vanaf nu dus de nieuwe havenweg gebruiken. De ontsluitingsweg is 1.250 meter lang. Over de volledige lengte is er een vrij liggend fietspad met ledverlichting, waardoor je er veilig kan fietsen.

Verhoogde verkeersveiligheid

Het 100 hectare grote bedrijventerrein Rieme-Noord ligt in het havengebied North Sea Port, op het grondgebied van Evergem. Het terrein ligt dichtbij de grens met Nederland, tussen de R4-West en het Kanaal Gent-Terneuzen. Het terrein is toegankelijk via het recent gebouwde op- en afrittencomplex over de R4-West.

Met deze tweede ontsluitingsweg wordt het verkeer tussen de industriezone en het Kanaal Gent-Terneuzen voortaan rond de dorpskern van Rieme geleid. Dit verhoogt de leefbaarheid rond de haven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden