Clicky

 
Transport Online - 'Celgenoot Epstein was weggehaald'

'Celgenoot Epstein was weggehaald'

'Celgenoot Epstein was weggehaald'
11-08-2019 18:56 | Buitenland | auteur ANP

NEW YORK - De omstreden zakenman Jeffrey Epstein zat op het moment van zijn dood alleen in zijn cel. Hij deelde die aanvankelijk met een andere gedetineerde, maar die is volgens een bron van The New York Times op enig moment overgeplaatst.

Het lichaam van Epstein werd zaterdagochtend aangetroffen in zijn cel. Hij pleegde vermoedelijk zelfmoord. De autoriteiten liggen onder vuur omdat de steenrijke misbruikverdachte niet beter in de gaten is gehouden.

Epstein was eind juli al gewond aangetroffen in zijn cel. Daarna stond hij enige tijd onder verscherpt toezicht, maar die zelfmoordpreventie is later weer beëindigd. Het detentiecentrum zou het ministerie van Justitie vervolgens hebben toegezegd dat Epstein zijn cel zou delen met een andere persoon. Ook zou een cipier ieder half uur naar binnen kijken.

De toezeggingen zijn volgens de bron kennelijk niet nagekomen. Daarmee zou de gevangenis ook de eigen procedures hebben overtreden. Het is onduidelijk waarom Epstein niet vaker is gecontroleerd, maar veel detentiecentra in de VS kampen met personeelstekorten. De twee cipiers in de eenheid waar Epstein vastzat, zouden overuren hebben gedraaid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden