Miljardair Jeffrey Epstein dood door zelfmoord

Miljardair Jeffrey Epstein dood door zelfmoord
10-08-2019 15:05 | Buitenland | auteur ANP

NEW YORK - [update 18:25 uur] De van kindermisbruik en mensenhandel verdachte miljardair Jeffrey Epstein is dood. De autoriteiten bevestigen tegenover Amerikaanse media dat zijn lichaam zaterdagochtend is gevonden in zijn cel. Hij is later doodverklaard in het ziekenhuis.

Ingewijden zeggen dat Epstein zich van het leven heeft beroofd. De 66-jarige zakenman zou vorige maand ook al gewond zijn aangetroffen in zijn cel. Hij had toen verwondingen aan zijn nek.

De autoriteiten arresteerden Epstein eerder dit jaar. Aanklagers stelden dat hij tussen 2002 en 2005 tientallen minderjarige meisjes seksueel heeft uitgebuit. Zij zouden betaald hebben gekregen om seksuele handelingen uit te voeren in zijn huizen in Manhattan en Palm Beach (Florida).

Volgens de autoriteiten zouden slachtoffers honderden dollars extra hebben gekregen als ze andere meisjes aandroegen. Epstein hing een gevangenisstraf van 45 jaar boven het hoofd.

Kenniskring

Epstein wordt al veel langer achtervolgd door beschuldigingen over grootschalig misbruik van minderjarigen. Hij zat zo'n tien jaar geleden ook 13 maanden in de gevangenis nadat hij een schikking had getroffen die erg gunstig voor hem uitpakte. Epstein mocht toen regelmatig de cel uit om te werken.

De omstreden zakenman rekende veel machtige politici tot zijn kenniskring. Het ging onder meer om oud-president Bill Clinton en huidig president Donald Trump. Zij hadden zich al gedistantieerd van Epstein.

Gevolgen

Een van de vrouwen die zegt te zijn misbruikt door Epstein, reageerde in The New York Times teleurgesteld op zijn dood. Jennifer Araoz had graag gezien dat de zakenman zijn beschuldigers in de rechtbank onder ogen had moeten komen.

"Wij dragen de littekens van zijn daden de rest van ons leven met ons mee, terwijl hij de gevolgen van zijn misdrijven nooit onder ogen hoeft te zien", zei Araoz. Ze sprak de hoop uit dat de autoriteiten de handlangers van Epstein vervolgen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden