Clicky

 
Transport Online - Harde wind speelt evenementen parten

Harde wind speelt evenementen parten

Harde wind speelt evenementen parten
10-08-2019 13:35 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - In verband met de harde wind zijn enkele evenementen die dit weekend op de agenda stonden afgelast. Vooral in de kustprovincies nemen organisatoren het zekere voor het onzekere. Hier en daar zijn braderieën en markten geschrapt, waaronder die in Hoek van Holland, in Spaarndam en in Schiedam. Het KNMI heeft voor de kustprovincies in elk geval code geel afgegeven.

In Rijnsburg (Zuid-Holland) gaat de Flower Parade niet door. Tegen Omroep West zei de organisator van het bloemencorso dat dat in 74 jaar nog nooit is gebeurd, "maar het is onverantwoord om te rijden met zulke harde wind". De 65 versierde wagens zijn in plaats daarvan te zien in Bloemenveiling Royal FloraHolland.

Op Texel is het HavenVistijn uitgesteld vanwege de storm. "Het voorspelde weerbeeld, windkracht 7/8 brengt de veiligheid van onze bakkers, rokers, standhouders en bezoekers in het geding", verklaart de organisatie op haar site. Vliegveld Midden Zeeland schrapt zaterdag de vliegdagen (demonstraties en rondvluchten) die overigens zondag wel gewoon doorgaan.

In Winsum gaat het Fries Kampioenschap fierljeppen niet door. De wedstrijd is verplaatst naar zondag. De organisatie van Langweer Live heeft eveneens een streep gezet door haar muziekevenement, dat zaterdagavond zou losbarsten in de haven van Langweer (Friesland). Op het ballonfestival in Grave wordt er voorlopig niet met een luchtballon gevlogen.

Zondag is de zwemtocht Den Helder naar Texel afgelast. "Op dit moment verwachten we op het startmoment windkracht 8 en een golfhoogte rond de 2,5 meter. Dat zijn omstandigheden waarbij wij als organisatie de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en belangstellenden niet kunnen waarborgen", meldt de organisatie. Op Ameland gaat zondag de open watersportdag niet door. Daar stonden onder meer catamaranwedstrijden, parachutespringen, kiten en strandzeilen op het programma.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden